Anne en Otto Frank, de 6 overige onderduikers in het Achterhuis en Bep en Johan Voskuijl genoten ware VRIENDSCHAP…  Mijn moeder Bep Voskuijl, de evenknie van Miep Gies, alias Elli Vossen in het Dagboek van Anne Frank, is de jongste helpster van het Achterhuis. Mijn grootvader Johan Voskuijl is de maker van de legendarische draaibare boekenkast.

Jeroen De Bruyn en ik schreven de in april 2015 gepubliceerde biografie BEP VOSKUIJL HET ZWIJGEN VOORBIJ. De toenmalige uitgever haalde, na negen maanden en na de verkoop van 2700 exemplaren, het boek helaas van de markt.
Als nieuwe uitgever, mede-auteur en niet op de laatste plaats als (klein)zoon geef ik de biografie graag een nieuwe kans. In ‘het jaar van het verzet’ vanaf eind januari 2018 is dit historische document, met meer dan vijf jaar boekresearch en uitsluitend goede recensies, weer bij iedere boekhandel verkrijgbaar en desgewenst gesigneerd te bestellen via deze site.

 

BEP VOSKUIJL HET ZWIJGEN VOORBIJ  Een biografie van de jongste helpster van het Achterhuis 

Het is een hommage aan mijn moeder en mijn grootvader èn aan alle andere anonieme helpers in die krankzinnige oorlog. Een boek over VRIENDSCHAP  en GRENZELOZE LOYALITEIT. 

Joop van Wijk-Voskuijl, mede-auteur en uitgever

Bep Voskuijl Producties BV

Badhuislaan 49; 6957 DS Laag-Soeren

KVK: 67523765